Pesänrakennusvietti on kummallinen juttu tai pitäisköhän mun puhua pesänhoivaamisvietistä. En ole ihan varma onko tämän päiväinen ollut sitä, mutta kyllä on tullut siivottua ja pitkästä pitkästä aikaa teki mieli leipoa. Aamulla ensimmäisenä juuriharjan kanssa pesin vessan ja suihkun lattiasta kattoon, imuroin ja tein kaikkea muuta pientä. Huomiseksi suunnittelin mattojen tamppauksen, lattioiden pesun ja pölyjen pyyhkimisen. Ikkunoita en vielä pese, sen säästän sitten siihen hetkeen kun pääsen muuttamaan. Ja kaikki tämä luultavasti vain sen takia, että viime yönä sain erään hyvin mieluisan puhelun, joka kyllä pelasti koko loppuviikon. Eikä ole ensimmäinen kerta kun tämän saman ihmisen puhelun jälkeen jaksan ja viitsin siivota oikein kunnolla rätit viuhuen. Ja teen sen jopa mielelläni, yleensä pelkkä ajatuskin siivoamisesta aiheuttaa hampaiden kiristelyä.

Leivoin siis ihan perus marjapiirakan. Hyvää tuli ja mikä kaikkein parasta, saan syödä koko piirakan ihan itse. Naminami!!

593635.jpg

Ystäväni vastasyntyneelle tytölle suunniteltu kesähattu on valmis. Ohje oli helppo ja nopea, toivottavasti on sopivan kokoinen. Lankana käytin Novitan bambua, mutta en enää koskaan osta kyseistä lankaa. Venyy ja paukkuu ja on niin "löysää", että kutoessa rispaantuu. Yritän muistaa ottaa kuvan sitten kun menen vauvaa katsomaan.

593632.jpg

Huomenna Järjenäänen kanssa pämppäämään!!